OUR SELECTION OF P.A.LARSEN

P. A. LARSEN Vinselskapet P. A. Larsen var et av de første – og definitivt det største – av selskaper som omsatte vin og brennevin i Norge før Vinmonopolets opprettelse 30. november 1922. Selskapet var kjent som en tilbyder av kvalitetsvin fra datidens ypperste vinområder, som Bordeaux, Burgund og Champagne. Det var også det første selskapet som dro ned til vindistriktene og handlet direkte med slottene, i stedet for å gå via tyske mellommenn, som var standarden på siste del av 1800-tallet. Det var de omfattende vinkjellerne til P.A.L. som utgjorde startbeholdningen til det nyetablerte statlige monopolet. 30. november 2022 – på Vinmonopolets 100-årsdag – gjenoppstod P. A. Larsen som en aktør i det norske vinimportørbransjen. Dette kom i stand som et samarbeidsprosjekt mellom Rebel og en av Norges aller fremste vinfolk, restauratør Pontus Dahlström. Dahlström, som opprinnelig er fra Finland, har over tjue års fartstid som sommelier i Norge. Han startet sin karriere hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle, før han – etter et par år på importsiden – startet Maaemo sammen med Esben Holmboe Bang i 2010. Da Maaemo mottok sin tredje stjerne i Michelin-guiden solgte Dahlström seg ut og startet etter hvert nabolagsrestauranten Kolonialen på Bislett.

NULLSTILL FILTER
p a larsen
P. A. LARSEN Pessac-Léognan 2020

Modne bær og frukter, friske urter, blomster og hint av krydder. Glatt og rik munnfølelse, god konsentrasjon og friskhet. Lang ettersmak.

-
P. A. LARSEN Riesling Hock

Aroma av sitrus og gule epler, krydder, mineraler og balsamiske toner. Glatt munnfølelse med moden frukt og steinmineralitet. Friskhet og god lengde.

184,90 -
P.A.Larsen Fineste Fuselfrie Aquavit

Krydderaroma og tydelig fatpreg. Klassisk norsk akevitt med lang ettersmak av sitrus, karve og krydder.

529,90 -
P.A.LARSEN Claret 2022

Aroma av mørke og røde bær som plommer, moreller og bringebær. God konsentrasjon og lengde.

209,90 -
P.A.LARSEN Coteaux-Bourguignons Blanc NV

Moden frukt, gule plommer, grønne epler og sitrus. Sommeren store hvitvinsslager!

219,90 -
P.A. LARSEN Coteaux-Bourguignongs 2022

Burgund, FRANKRIKE

Ung, frultig og saftige med smak av villbringebær, markjordbær, kirsebær, grønne urter og blomster.

219,90 -