OUR SELECTION OF Le Domaine d'Henri

Familien Laroche har vært vinbønder i Chablis siden 1781, og Michel Laroche begynte å jobbe på familiens vingård på slutten av 60-tallet. I begynnelsen sammen med sin far Henri Laroche, men gradvis tok Michel over driften. Han ekspanderte voldsomt, og skapte et stort vin-imperium som er kjent over hele verden. Michel Laroche er en svært dynamisk mann, en visjonær, og en av de virkelige pionerene i Chablis. For rundt 15 år siden solgte Michel Laroche imperiet sitt til en stor fransk konstellasjon, men beholdt en del av indrefilene av familiens historiske vinmarker. Michel hadde egentlig tenkt å pensjonere seg, men etter noen år ble han overtalt av datteren til å skape noe nytt sammen med henne. Idéen om Le Domaine d’Henri ble skapt. Familien har idag 22 hektar med vinmarker og det er Michel Laroche sine døtre, Margaux og Cécile, som lager vin og drifter gården med sin far som god mentor og støtte. Neste generasjon har fått sette sitt preg på vinene og som mange yngre vinmakere, er de meget dedikert til bærekraft. Vinene dyrkes på økologisk vis, med et levende og sunt jordsmonn med stort biomangfold. Vinmarkene omfatter både Petit Chablis, Chablis og Premier Cru Chablis og de eldste er datert helt tilbake til 1937. . Hver parsell vinifiseres separat, og spontangjæres hver for seg i ståltanker. Etter gjæring, går 15-30 % av vinene i brukte eikefat som siden blandes med vinene fra ståltankene. På den måten blir det bare et elegant snev av fat i familiens viner. De ønsker kun oksidasjonen og kompleksiteten som fatlagring gir, og ikke et markant fatpreg. Vinenes mineralitet er det som skal løftes frem og da må fatpreget være svært lite. Druene fra Le Domaine d´Henri blir plukket og sortert for hånd. Vinene hverken kaldfiltreres eller filtreres og når vinen til slutt skal tappes på flaske tilsettes kun et minimum av svovel. Dette er så naturlig som det går an å bli! Familiens filosofi er å lage mineraldrevet vin med et minimum av intervensjon, her finnes det ingen tilsetninger og moderne snarveier. Målet er kort og godt å lage naturlige viner med maksimalt jordsmonns-preg. Og som kan lagres lenge. Vinene som familien Laroche lager på Domaine d’Henri er simpelthen terroir og mineraler i en flaske!

NULLSTILL FILTER
le domaine dhenri
4.21 Le Domaine d´Henri Blanc de Blanc Chardonnay Brut Nature

Chablis, FRANKRIKE

En helt unik Chablis med bobler! Frisk, fruktig med smak av modne gule epler, innslag av nøtt, kjeks, krydder og urt. Lages kun av Margaux Laroche fra Le Domaine d´Henri i Chablis.

289,90 -
8.21 Le Domaine d´Henri Blanc de Blanc Chardonnay Brut Nature

Chablis, FRANKRIKE

En musserende vin laget på Chablis-druer. En helt unik vin som har en fruktig og kompleks smak av epler, sitrus, tydelig mineralpreg i avslutningen. Det har gått 821 dager fra blomst slår skudd på planten til den er tappet på flaske.

349,90 -
Le Domaine d’Henri Chablis Premier Crue Les Troesmes 2019

FRANKRIKE

En mineralsk og raffinert Chablis. Mineralsk og kompleks. Kan lagres i mange år.

529,90 -
Le Domaine d´Henri Chablis Premier Cru Fourchaumes 2020

Chablis, FRANKRIKE

En kompleks og elegant Premier Cru med god konsentrasjon og ung frukt. God lengde. Kan lagres i mange år!

529,90 -
Le Domaine d´Henri Chablis Saint Pierre 2022

Chablis, FRANKRIKE

Mineralsk, med toner av sitrus. God konsentrasjon. Perfekt til østers, som aperitiff eller lette rette av fisk, skalldyr og kylling.

359,90 -